Search & Scout - Future & Friends
57705
page-template-default,page,page-id-57705,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Search & Scout.

Vår stil

Mer än bara search

Att investera i nya medarbetare till er organisation är en av de viktigaste och mest avgörande investeringarna för din verksamhet. Search and Scout rekommenderas som rekryteringsmetod när det ställs särskilt höga krav på erfarenhet, kompetens eller vid rekrytering av bristkompetenser. Vanligtvis är dessa kandidater tilltänkta för nyckelpositioner i er organisation varför det är av vikt att även nå icke aktivt sökande kandidater på marknaden. Vi arbetar strategiskt med strukturerade och proaktiva metoder där vi, utifrån en fastställd kompetensprofil, kartlägger marknaden och aktivt söker upp och scoutar de bästa kandidaterna. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med utmanande och komplexa searchuppdrag där vårt nätverk av kompetenser spelat en avgörande roll i våra kunders framgång. Med vår starka förankring i Öresundsregionen håller vi oss kontinuerligt ajour med regionens hetaste kandidater med idag ett av regionens starkaste nätverk inom tjänstemannasektorn.

Behovet

Inte bara en tillsättning

En Rekrytering är inte bara en tillsättning! – Oavsett karaktären av våra vänners behov så är en sak säker, behovet ÄR unikt. Viktigt för oss är att behandla och värna om processens unikitet och se till de framtida möjligheterna som uppstår i tillsättningen. Genom att strategiskt skräddarsy processen tillsammans med er skapar vi oss en djupare verksamhetsförståelse med optimala förutsättningar att hitta rätt medarbetare. Nedan kan du läsa mer om processen.

Vi älskar att prata om vårt fantastiska nätverk. Ring oss idag för offert eller för att få veta mer.

1
Steg ett

Behovsanalys

Alla människor är unika och därför är en rekrytering alltid en unik möjlighet för dig som anställer. För att definiera exakt vilken kompetens och den typ av personlighet som ni eftersöker inleds samtliga av våra processer med en gedigen och personlig behovsanalys följt av en kravspecifikation för tjänsten. För processen kartlägger vi branscher, områden och verksamheter där önskad profil kan befinna sig inom. Med din expertis om er verksamhet samt vår expertis inom rekrytering skapar vi tillsammans ett optimalt underlag för att finna er nästa medarbetare.

2
Steg två

Strategisk search

Vi delar in vårt arbete i två områden, Search och Scout. Search innebär att vi söker i externa nätverk och med beprövade metoder kommer i kontakt med icke aktivt sökande kandidater på marknaden. Scout innebär att vi arbetar proaktivt med våra interna nätverk där vi kontinuerligt följer och för dialoger med intressanta kandidater. Med Scoutmetoden har vi lyckats nå en attraktiv position för kandidater som söker nya utmaningar där vetskapen om vårt nätverks potential och kompetens bidragit till att vi effektivt kunnat sammanföra rätt kandidat till rätt position utifrån deras framtida ambitioner.

3
Steg tre

Kandidatanalys

Samtliga av våra rekryterare är utbildade inom rekrytering och tränade för att definiera styrkor, potential och svagheter i intervjuer med kandidater. Med stor erfarenhet och beprövad teknik intervjuar vi potentiella kandidater för den aktuella positionen. Vi är väl medvetna om vilket ambassadörskap som förväntas av oss när vi tillsammans med ert varumärke möter kandidater, företag och media och arbetar alltid utefter en strategi om att marknadsföra er positivt. En viktig aktivitet i våra processer är referenstagningen samt bakgrundskontroll på slutkandidaterna där våra rekryterare med rätt och beprövad teknik når djupet i dessa aktiviteter och kan därigenom få svar på den så viktiga frågan: Hur har slutkandidaten presterat på tidigare arbetsplatser och hur lämplig är denne för tjänsten?

4
Steg fyra

Vänskapsträffar

Nu får du möjligheten att själv eller tillsammans med oss träffa processens toppkandidater för egna intervjuer. Inför era intervjuer förses ni med gediget och tydligt underlag för de aktiviteter som skett fram tills nu. Efter intervjuerna tar vi tillsammans beslut om bästa väg framåt mot en fullbordad rekrytering.

Kontakta oss om Search & Scout!

Vi vill gärna prata med dig om Search & Scout. Skicka oss ett meddelande eller ring direkt till någon av våra rekryterare.

Vi hörs snart!

Adress:

Lilla Torg 4,

211 34 Malmö

Telefon:

040 – 64 34 840

E-post:

info@futureandfriends.se


Investera i framtiden