När ska du publicera din jobbannons på Facebook för bästa möjliga spridning? - Future & Friends
58243
post-template-default,single,single-post,postid-58243,single-format-standard,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Jobbannons på facebook

När ska du publicera din jobbannons på Facebook för bästa möjliga spridning?

Facebook är ett av världens största social nätverk där man hittar folk från alla grupper och med alla erfarenheter. Nätverket är även outstanding när det gäller att driva trafik till externa webbsidor, såsom till en jobbannons. Därför kan man med framgång använda Facebook för att hitta personal när det är dags att anställa.

 

När ska jobbannonsen publiceras?

 

Du som testat att publicera saker på Facebook, både privat och ur ett företagsperspektiv, har säkert märkt att du kan få olika effekt på likvärdigt innehåll beroende på när du publicerar det. Detta kan bero på vilken dag du väljer att lägga ut ett inlägg eller när på dygnet du väljer att publicera det.

 

När du publicerar en jobbannons på Facebook så vill du ha en så bra spridning som möjligt. Detta bestäms av mängden interaktioner, dvs hur många som gillar, delar eller kommenterar ditt inlägg. För att få bästa möjliga effekt så gäller det att titta på konkurrensen. Om det vid ett tillfälle finns många likvärdiga inlägg, så kommer ditt inlägg att få mindre plats. Om det är ett färre antal, så innebär det att just ditt inlägg får mer utrymme.

 

Spontant gissar många att den bästa tiden att publicera ett nytt inlägg är när flest personer är online. Men detta har visat sig vara fel. När flest personer är online, är det också flest personer som publicerar nya inlägg, vilket betyder hög konkurrens om att synas. Denna kunskap utnyttjar vi för att nå ut till den målgrupp som våra jobbannonser riktar sig till. När tror du då att det är bäst att göra sitt inlägg?